Weekvakantie Hoogeloon 2016

Als Benjamin van de groep is mij gevraagd om iets op papier te zetten van de Horizon vakantie 2016 in Hoogeloon.

Na een gezellige introductie bij ons thuis door Jan van de Leest, zijn we op maandag 23 mei vertrokken met een luxe bus, ondanks de plaatselijke regen in Heesch, richting het zonnige “landgoed de Biestheuvel” in Hoogeloon.

De hulpploegen waren eerder gearriveerd en hadden alle nodige voorzieningen  getroffen, de bedden opgemaakt, koffie en thee gezet, koffers en tassen naar de kamers gebracht, de boel feestelijk versierd omdat de Horizon dit jaar 40 jaar bestaat etc. etc. Na het welkom van de voorzitter werd de kamer indeling gegeven en kon een ieder even rusten van de lange vermoeiende reis.  😉

Na een heerlijke maaltijd was er tijd voor nadere kennismaking met elkaar, het bestuur had diverse leuke prijzen geregeld zodat er na een korte HORIZONtaal – verticaal discussie, onder het genot van een drankje, de bingo avond kon starten. De een had meer geluk dan de ander en de prijzen gingen vlot van de hand.

De tweede dag stond er na het ontbijt een huifkar klaar om de hele groep vakantiegangers naar kaasboerderij “De Ruurhoeve” te brengen, waar we ontvangen werden met koffie, thee en een koekje.

Een film werd vertoond over het bedrijf en hoe er kaas wordt gemaakt. Vervolgens kregen we een rondleiding door het rundveebedrijf want bij die dames begint het kaas maak feest. In de middag kwam de fotograaf langs om een mooie groepsfoto te maken van de hele groep, verzorgers en het bestuur. 

Het klapstuk van de dag kwam ‘s avonds de Staf ( het bestuur en de vrijwilligers ) verzorgde een geweldig gezellige bonte avond met diverse leuke liedjes en sketches zelfs de ober Frans had paar leuke moppen tussendoor. Tot laat in de nacht hebben we liedjes gezongen onder aanvoering van Toos en Piet van Tilburg.

Na een korte nacht stond op de 3e dag het ontbijtbuffet weer klaar, waarna de directie van “landgoed De Biestheuvel” het bestuur van “ziekenvereniging Horizon Heesch” een enorme slagroomtaart aanbod in verband met het 40 jarig jubileum. Arjan (de directeur) gaf een uitgebreide uitleg  over het ontstaan van, en de mogelijkheden bij het landgoed. 

Na de lunch stond de “schoolbus” klaar om ons naar het draaiorgel entertainment museum in Hilvarenbeek te brengen. Op humoristische wijze werd het ontstaan van de diverse orgels verteld en kon er wat gedanst en gedronken worden. Na een draaitest kreeg Sjaan van de Wielen-Ruijs haar welverdiende “draaiorgel draai diploma”.

Met de schoolbus gingen we via een mooie omweg weer terug naar ons landgoed  waar weer een heerlijke maaltijd op ons stond te wachten. Na even te hebben gerust was er een gezellige kletsavond, en werden de ereleden ontvangen.

De volgende dag stond het ontbijt alweer op ons te wachten en kwam de KBO met de duo-fietsen.  De hele dag hebben de KBO vrijwilligers ons rondgereden op het landgoed om ons te laten ervaren hoe het is om als je slecht ter been bent toch samen te fietsen. Ook de rolstoelfiets was meegebracht en kon uit geprobeerd worden

Na alweer een overvloedige warme maaltijd stonden “de Grensmuzikanten” klaar om een gezellige meezing avond te verzorgen met voor de liefhebbers een mogelijkheid voor een dansje. Het was nog lang onrustig op het landgoed.

Na het ontbijt stond de bus alweer klaar om ons weer terug te brengen naar Heesch en hebben we een mooie vakantie afgesloten en zoals een van de deelnemers toepasselijk opmerkte : ik kwam alleen maar ga met 23 vrienden naar huis. 

Ziekenvereniging Horizon Heesch bedankt voor een fijne vakantie namens de vrienden van 2016 Maricus, Lambert, Lenie, Adriaan, Jo, Catherine, Wim, Jo, Annie, Theo, Ria, Antoon, Nellie, Leo, Jan, Piet, Toos, Siena, Gien, Theo, Joke, Sjaan, Dorothé, Bert.