Groepsfoto vakantieweek

Vakantieweek 2012

Ook dit jaar weer organiseerde ziekenvereniging Horizon Heesch van 4 tot en met 8 juni voor 24 gasten een midweekvakantie op het prachtige landgoed “de Biestheuvel” in Hoogeloon.

Drie verpleegkundige en een aantal enthousiaste en kundige vrijwilligers onder leiding van Dhr. Antoon Verstegen, zorgden er samen voor dat het ons aan niets ontbrak.

Maandag

De touringcar stond keurig op tijd klaar op de Misse, nadat alle bagage en hulpmiddelen waren ingeladen vertrokken we naar Hoogeloon, onze uitzwaaiers in de regen achterlatend.

Na een voorspoedige rit van een uur kwamen we aan op het landgoed, waar in de gezellige huiskamer de koffie en het gebak al voor ons klaar stond.

Enkele sterke mannelijke vrijwilligers brachten onze koffers naar de kamers, wat een service! Even uitpakken, en er stond alweer een heerlijk warm buffet op ons te wachten.

’s Avonds een leuk bingo spel, waar de cijfers verstopt zaten in een verhaal over Roodkapje. En waar ook nog vele prijzen te winnen waren.

Dinsdag

Ontbijt om 9 uur en daarna allemaal naar de tuin voor de groepsfoto, de zon scheen gelukkig en een professionele fotograaf maakte er een mooi plaatje van.

Op vrijdag voor het vertrek naar huis kregen we allemaal de foto, erg leuk!

Na de lunch kwam de oude gele schoolbus voorgereden met kenteken BS-VZ-82 bestuurd door de eigenaar van het landgoed, die ons naar het streekmuseum de 8 zaligheden in Eersel bracht.

Voordat we het museum ingingen konden we onder het genot van een kopje koffie een film bekijken over hoe het museum ontstaan was, en waar de naam de acht zaligheden vandaan kwam. Een voltreffer was dit streekmuseum zeker.

’s Avonds kwam de Dhr. Ad Donkers ons verblijden met zijn bezoek met een heerlijk stuk gebak, na een openingswoordje werd er gezellig gebabbeld en de wethouder schoof bij elke tafel dan ook even aan, fijn dat hij die moeite voor ons nam. Op deze avond waren ook de ereleden aanwezig voor het jaarlijkse bezoekje.

Woensdag

Na het ontbijt regende het wat, maar er was genoeg vertier zoals: kaarten, spelletjes, sjoelen en cryptogrammen verzorgd door Stiny. Ook de directeur van het landgoed hield een onderhoudende voordracht, over het ontstaan van de Biestheuvel.

We kregen steeds meer het gevoel, erbij te horen en niet alleen maar ziek te zijn.

’s Avonds een super “Bonte avond”, wist u dat u Ria Valk, Guus Meeuwis, Gert en Hermien, de Zangeres zonder naam en Gerrit de dief en nog vele andere artiesten kunt boeken bij de Horizon? Een aanrader beste mensen!

Woensdag: Na het ontbijt nog wat gewandeld met onze begeleiders op het landgoed, en na de lunch naar een mooi winkelcentrum in Veldhoven. Hoe we daar kwamen, u raadt het al met de schoolbus! Even leken het erop dat we de weergoden mee hadden maar rond half 5 begon het te stortregenen, iedereen zat gelukkig weer in de bus op twee dames na, dat was wel sneu.

Donderdag

Er kwamen 6 vrijwilligers van de KBO uit Heesch met twee duo fietsen en een rolstoelfiets, iedereen die wilde mocht met de vrijwilliger een fietstochtje maken om zo kennis te maken met de fietsen, er ging een wereld voor ons open!

Gezellig dat deze mensen ’s avonds bleven dineren. Het was voor hun fijn dat er verschillende gasten zich opgegeven hebben om in de toekomst vaker te willen gaan fietsen, ook waren er nog wat vrijwilligers die zich hiervoor aangeboden hebben.

Als afsluiting van deze fijne week was er ’s avonds nog een muziekavond met de band,

” Bekant vur Niks” uit Heesch, die ons verraste met gezellige meezingliederen. De voorzitter hield even tussendoor een kort praatje, waarna het weer losbarstte.

Er ontstond zelfs een heuse polonaise, wel zal ik nog moeten studeren voor het Heesche volkslied!

Vrijdag

Het ontbijt in de superluxe eetzaal van de “Biestheuvel” met warme pasteitjes, worstjes, en een grote keuze in broodjes en beleg.

Een geweldige afsluiting van een hartverwarmende week.

Dank jullie wel ik had dit niet willen missen!

En nu maar weer uitkijken naar de vakantie reünie.

 Namens alle gasten,

Joke.