Gezellig op vakantie

Vakantie 2015

Op 1 juni was het weer zover dat een groep van 24 personen vertrok naar landgoed De Biestheuvel in Hoogeloon. Dit op uitnodiging van de Horizon die zieke mensen en hun partners door een geweldig team een midweek volledig laat verwennen. Zij verzorgen iedere dag het ontbijt en de lunch in de eetzaal. ’s-Avonds gevolgd door een heerlijk diner geserveerd in het restaurant.

Daarnaast hebben we kunnen genieten van het weekprogramma. Dat varieerde van een bingo-avond tot uitstapjes naar het orgelmuseum in Hilvarenbeek (veel leuker dan verwacht) en het streekmuseum De Acht Zaligheden. Dat het team van alle markten thuis is bleek wel op dinsdag toen zij ons verrasten met een bonte avond. Zoveel talent!

Op woensdagmiddag was de KBO te gast met 3 duo-fietsen en kon de doelgroep van de Horizon kennis maken met deze activiteit. Ook was er een speciale fiets om met de rolstoel een rit te maken over het landgoed, dat zo’n 17ha groot is. Woensdagavond kwamen de ereleden van de Horizon op bezoek. Er werd gezellig gebuurt en veel herinneringen opgehaald. Een mooie wetenswaardigheid kwam hierbij naar boven. Jan van der Leest was afgelopen mei even lang voorzitter als Bert Peters destijds. Namelijk 16 jaar.

Donderdag werden wij verrast met live-muziek van de band “Bekant vur niks” en waren de smartlappen niet van de lucht, waarop lekker werd gedanst. Tussen de bedrijven door was er ook tijd om zich even terug te trekken en tijd om zich te laten verzorgen door een van de drie verpleegkundigen, die 24 uur per dag beschikbaar zijn. Een welkome ontlasting voor de partners die thuis iedere dag mantelzorger zijn. Horizon bedankt. Chapeau!

Een tevreden deelnemer.