Mijn geheugen laat mij in de steek….word ik dement?

Dementie wordt volksziekte nummer 1. Oók in Heesch.
Steeds vaker komen wij mensen tegen die aan een vorm van dementie lijden. In onze naaste familie, onze vriendenkring, als buren maar ook bij de kassa van de supermarkt en gewoon op straat. Kennis en inzicht in de ziekte kunnen bijdragen aan meer begrip en aandacht voor hen en de naasten. Iemand met (beginnende) dementie kan zichzelf meestal goed redden. Maar soms kunnen zij wel wat extra hulp gebruiken. Hoe reageert u als iemand het even niet meer weet? Negen op de tien mensen willen wel helpen, maar weten niet goed hoe. Dementie Vriendelijk Bernheze, Stichting Gezondheidsvoorlichting Heesch en de werkgroep WMO koffiemiddagen organiseren samen een themabijeenkomst over dit onderwerp. Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven hierover informatie te krijgen, hebben wij er voor gekozen om de voorlichting zowel in de middag als ‘s avonds te laten plaatvinden enwel:
Op donderdag 31 januari 2019 van 14.00 – 16.00 uur en van 19.30 – 21.30 uur in Cultureel Centrum De Pas te Heesch
Alice Liedenbaum van Alzheimer Nederland laat met praktische voorbeelden zien wat het verschil is tussen vergeetachtigheid en dementie, op welke signalen kun je letten, welke vormen zijn er, tips hoe om te gaan met iemand met dementie. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen.
Medewerkers van de bibliotheek Heesch zijn eveneens aanwezig om informatie geven over de DEMENTHEEK die op 18 januari in de bibliotheek geopend wordt. De toegang is gratis, de koffie staat klaar.
Aanmelden is niet nodig, wilt u meer informatie bel dan 06-21599425
Graag tot dan.