Groepsfoto maandagochtendrit

Maandagochtendrit

Ziekenvereniging Horizon Heesch rijdt maandelijks van april tot en met oktober op maandagochtend een rit van ruim 30 km in de omgeving van Heesch.

Om 9.15 uur waren 56 personen present op het kerkplein in Heesch. De stoet met 14 auto’s en hun gasten vertrok richting Graafschebaan, onder het in aanbouw zijnde ecoduct Maashorst door richting Schaijk. Het viaduct verbindt natuurgebied De Maashorst met natuurgebied Herperduin.

Tijdens de route passeerden we diverse landelijk gelegen oude boerderijen, waarvan een aantal tot dubbel woonhuis is verbouwd. De gebouwen werden afgewisseld met weidse natuurlandschappen en bossen. Via Reek reden we richting Escharen. Opvallend was het militair oefenterrein (springterrein). Het in de bossen gelegen terrein was bij veel gasten onbekend en het is opvallend groot.

Via Escharen, Grave en Velp kwamen we aan in Keent. Over de brug van Keent, waaronder een geul wordt gegraven, reden we verder over de Maasdijk naar gemeenschapshuis Het Wapen van Reek. Daar werden we gastvrij ontvangen en de koffie, thee en cake lieten we ons goed smaken. Hier was weer volop gelegenheid om over allerlei zaken bij te praten en na het maken van een groepsfoto werd er weer huiswaarts gekeerd