Wilma van Nistelrooij in de nieuwsbrief

Gasten van Landgoed de Biestheuvel aan het woord Nog lang niet klaar op De Biestheuvel

Elke jaar komt Ziekenvereniging De Horizon uit Heesch naar Landgoed de Biestheuvel voor een midweek ontspanning. Tijdens de vakantiedagen worden leuke uitstapjes gemaakt in de omgeving maar wordt vooral genoten van het contact en de zorgeloze ervaring.
Wilma van Nistelrooij is bestuurslid van De Horizon en zij vertelt: “Ziekenvereniging De Horizon bestaat al meer dan veertig jaar en al die jaren worden er vakantieweken georganiseerd. Heel lang werden op een vakantiepark enkele bungalows gehuurd maar sinds zes, zeven jaar komen we bij Landgoed de Biestheuvel. Wat daar het allergrootste voordeel van is, is dat we in één huis verblijven met de hele groep. Voor onze gasten is er voldoende privacy omdat de slaapkamers tweepersoons zijn en er dus voldoende gelegenheid is om een momentje in te terug te kunnen trekken. De accommodatie die we huren (het Voorhuis en het Achterhuis) zijn van alle gemakken voorzien en luxe ingericht. Vorig jaar waren we per ongeluk vergeten om handgrepen in de badkamer aan te vragen. Nadat we het bij de receptie doorgegeven hadden, was het binnen afzienbare tijd geregeld. Niets is de medewerkers teveel en zij spannen zich altijd tot het uiterste in om het de gasten naar de zin te maken.”
De gasten van De Horizon worden door de bestuursleden gevraagd om mee op vakantie te gaan. “De meesten zijn dolenthousiast en gaan graag mee. We hebben elk jaar andere gasten dus voor hen is het altijd een nieuwe ervaring. Er is voor het bestuur geen enkele reden om onze vakanties ergens anders te gaan boeken want alles wat we nodig hebben, is er gewoon. De broodmaaltijden worden aan huis gebracht; alles vers en in meer dan voldoende mate. Zelfs het warm eten kan in de accommodatie verzorgd worden en daar maken we soms gebruik van. Meestal zitten we echter in het gezellige restaurant te genieten van de maaltijden. Overdag trekken we erop uit met de grote gele schoolbus of de huifkar; we gaan naar een museum of op excursie bij de kaasboerderij die dichtbij het Landgoed is. Voor onze gasten is het een totaal nieuwe omgeving waar heel veel te ontdekken en te genieten valt. Je moet niet vergeten dat het mensen zijn die vaak en veel alleen zitten; die weinig hebben om naar uit te kijken. Om ze dan een week te kunnen bieden, met elkaar, met ontspanning en met de luxe van Landgoed de Biestheuvel is ongelooflijk dankbaar werk. Nee, wij zijn nog niet klaar met De Biestheuvel; de volgende reis is alweer besproken en die wordt net zo goed als al die voorgaande midweken, zeker weten.”