Eerste scootmobieltocht

Eerste scootmobieltocht

Op een stralende donderdagmiddag ging de eerste scootmobieltocht georganiseerd door Horizon Heesch van start. Op 26 juni 2014 startte een groep van 22 personen met deze bijzondere rondrit. De uitgezette route begon op De Misse in Heesch en ging richting het Bomenpark.

Horizon Heesch had de nodige voorbereidingen getroffen om de tocht te laten slagen. De paden waren goed te berijden, de overhangende braamtakken en brandnetels geknipt en de uitwerpselen van paarden geruimd. Maar het belangrijkste van alles was toch dat de scootmobielrijders er veel zin in hadden om samen op pad te gaan!

Na een aantal kilometers was er een eerste stop om bij dit zonnige weer de dorst te lessen en een versnapering te nuttigen in de mooie natuur. Daarna ging de route verder richting camping De Holenberg in Schaijk. Hier werd iedereen gastvrij ontvangen en getrakteerd op koffie en appelgebak met slagroom. Daarna werd de route vervolgd door de prachtig groene Maashorst en bij Natuurcentrum De Maashorst (voorheen Slabroek) in Nistelrode werd weer aangelegd voor een glaasje fris op het terras. Tijdens deze stop werden enkel accu’s van de scootmobielen voorzien van stroom. Daarna was het de hoogste tijd om terug te keren naar huis.

Gezien deze geslaagde scootmobielrit is er alle reden om aan te nemen dat het niet bij deze ene rit blijft.