Bootjes Giethoorn

Busreis 2012

Heesch Op Zaterdag 6 oktober zijn we met 150 min of meer zieken mensen op reis geweest,met De Horizon. Een ziekenvereniging die niet te evenaren is, met een bestuur dat heel hard werkt met vele vrijwilligers om al die mensen een prettige dag te bezorgen.

De reis begon in  de morgen om 8 uur in gemeenschaphuis De Pas ,controle van de instapkaarten met een kop koffie of thee. Er stonden 3 autobussen gereed 2 van de firma Fassbinder en 1 van firma van Driel waarmee ook alle rollators en rolstoelen in konden, dit was ook weer aanpakken voor vrijwillige hulpen. Iedereen in gestapt en de gordels vast vertrokken we om 8.30 uur naar Giethoorn.

Onderweg van uit Heesch regen tot bijna in Giethoorn daarna klaarde de lucht op en hebben we geen regen meer gehad. Na koffie of thee met een fijn appelgebak zijn we naar de 3 bootjes die al klaar lagen gegaan. Na ingestapt te zijn hebben we genoten van de mooie omgeving , natuur,en de zon die volop bleef schijnen. We hebben genoten van de herfst in al zijn prachtige kleuren, het water en de omgeving, zeer voldaan zijn van boort gegaan op naar Luttelgeest.

Om 13.00 uur vertrokken waar we in de Orchideénhoeve de lunch gingen gebruiken welke zeer goed was. Na de lunch gingen we een wandeling maken in ’n Tropische Paradijs van Orchideeën en Vlindertuin de grootste van Europa. Iedereen vond dit geweldig prachtig, ook hebben de vrijwilligers de rolstoelpatiënten moeten helpen met heel veel hulp kan zo iets. In de tropische vlindertuin hebben we veel foto’s gemaakt, veel vlinders hebben we gezien in het Tropisch Paradijs ’N ieder ging voldaan de bus weer in richting Zeeland (nb).

Rond half vijf vertrokken de bussen weer richting Brabant naar restaurant Het Witte Huis daar werd om half zeven een voor treffelijk diner geserveerd ,zeer voldaan en terugkijkend op een fijne dag,vertrokken we naar huis,bij het afscheid in Heesch werd iedereen nog verast met een mooie orchidee.

Bestuur en vrijwilligers van de HORIZON heel hartelijk dank!

Netty Remmits