Boottocht 40-jarig jubileum

Bootreis 40-jarig jubileum

Zaterdag 9 juli 2016 was de grote dag voor onze ziekenvereniging Horizon Heesch. Met maar liefst 260 personen ging een bont gezelschap op stap voor de bus- en boottocht ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum.

Om half negen was het verzamelen in de kantine van voetbalclub H.V.C.H. voor het ophalen van de incheckkaarten. Tijdens het inchecken schonken vrijwilligers koffie voor de deelnemers en ook de cake liet zich goed smaken.

Hierna was het instappen in de touringcarbussen en vertrok het gezelschap via een toeristische route naar Tolkamer. Bij Tolkamer komt de Rijn ons land binnen en in de haven lag partyschip Graaf van Bylant al te wachten.

De rolstoelen, de rollators, alles ging mee aan boord en om twaalf uur gingen de trossen los.

Iedereen verheugde zich met dit mooie weer op de tocht over de Rijn, door het Pannerdensch kanaal en over de Nederrijn. Het eerste gedeelte stroomafwaarts was een stukje Rijn waarvan de helft Duits en de andere helft Nederlands grondgebied is.
Al snel werd het broodbuffet geopend en tijdens het varen kon daar gebruik van worden gemaakt. Iedereen nam verder rustig de tijd om hier en daar een praatje te maken en te genieten van het uitzicht over het water en alle bezienswaardigheden.

De boot voer naar Arnhem en weer terug en regelmatig was er een lekker zonnetje. Achter het glas, voor op de boot, op het bovendek, overal waren voldoende zitplaatsen zodat je optimaal kon genieten van de prachtige omgeving. Grote schepen met allerlei ladingen, plezierjachten, bruggen en de mooie natuur, het was allemaal te zien. Ondanks ziekte of handicap werd er veel gepraat en gelachen.

Tegen vier uur arriveerde het hele gezelschap weer in de haven van Tolkamer en via een toeristische route ging het richting restaurant Het Witte Huis in Zeeland voor een lekker diner. Met 260 personen in één ruimte aan tafel, wat een organisatie. Hierna was het de hoogste tijd om weer plaats te nemen in de bus en om negen uur was iedereen moe maar voldaan teruggekeerd in Heesch.

We kunnen terugblikken op een zeer geslaagde jubileumdag.

Horizon Heesch bedankt alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren die deze fantastische dag mede mogelijk hebben gemaakt!!