Bedevaart in Handel 2015

Bedevaart naar Handel 2016

Met een grote groep onder leiding van de Horizon naar Handel. Een jaarlijks terugkerend  gebeuren in de Meimaand. Via een mooie toeristische route door landelijk gebied, van de gemeente Bernheze en Veghel, genoten de bedevaartgangers, incl. leiding en chauffeurs, van de heenreis naar Handel. Een stralende lentedag met bomen en planten die net uitlopen geeft deze heenreis een extra dimensie. Eenmaal in Handel aangekomen staat de priester, van Braziliaanse afkomst, het gezelschap op te wachten voor de Eucharistie viering. Nadat vele kaarsjes zijn ontstoken bij Maria worden de bedevaartgangers welkom geheten. De herkomst van de priester maakte de verstaanbaarheid voor sommige ietsje lastiger maar zijn overtuiging over een bezoek aan Maria liet niets te wensen over en daar waren we toch voor naar Handel gekomen. Met woord en samenzang de eucharistie vieren draagt ook bij aan dit bezoek aan Maria dat natuurlijk toch ieder op zijn eigen manier beleeft.

Na de eucharistieviering naar café-zaal ‘ t Vossenhol, waar de koffie en een chocoladebol zich goed lieten smaken en aan het geroesemoes te horen iedereen zich goed vermaakte.

De chocoladebollen smaakten goed

De chocoladebollen smaakten goed

Een fijne middag en echt genieten, aldus een van de bedevaartgangers, veel dank voor iedereen die hieraan zijn bijdrage levert. Zeer voldaan reed ieder daarna richting Heesch met een gevoel van dankbaarheid, en veel dank aan de Horizon, die mensen met minder mogelijkheden een bijzonder uitstapje heeft geboden.