Bedevaart naar Handel

Bedevaart naar Handel 2015

Op 4 mei 2015 zijn we weer op bedevaart naar Handel geweest. Het is een jaarlijks terugkerend evenement dat de Horizon organiseert.

Dit jaar waren er 66 deelnemers. Een mooi gezelschap dat om 13.30 uur uit Heesch vertrok richting Handel. De zon liet zich van haar goede kant zien zodat we onderweg konden genieten van een stralende toeristische route.

Aangekomen bij de kerk van Handel werden de rolstoelen en rollators uitgeladen en konden we plaats nemen in de Onze Lieve Vrouwe Kerk.

Onze Lieve Vrouwe Kerk

Onze Lieve Vrouwe Kerk

De heilige mis werd speciaal voor de Horizon opgedragen en onder leiding van de voorzangsters mevrouw van den Hurk en mevrouw van Leuken werd er volop meegezongen. Het Ave Maria, aan het eind van de mis gezongen bij het Mariabeeld, was bijzonder mooi. Na de viering werden er volop kaarsjes opgestoken bij Maria.

Daarna ging de hele groep op de koffie in café “Het Vossenhol“. De koffie met een chocoladebol of appelgebak liet zich goed smaken. Gezelligheid was troef en er werd veel gelachen. Maar aan alle gezelligheid komt een eind en om 17.00 uur was het weer tijd om huiswaarts te keren.

Onze chauffeur wilde ook op de terugweg een toeristische route rijden. Hij had alle tijd voor ons en daarom reden wij naar huis via Boekel, Erp (langs de manege van Ankie van Grunsven), Mariaheide en Vorstenbosch. Wij konden er geen genoeg van krijgen en zijn tot slot ook nog even in Heesch langs het Mariakapelletje aan de Schrikkelvenstraat gereden.

Voor ons was het een mooie bedevaart, gecombineerd met een toeristische route die zeer de moeite waard was.

Vrijwilligers bedankt voor de geslaagde middag.