Bedevaart naar Handel 2014

Bedevaart naar Handel 2014

Op 5 mei was weer de traditionele jaarlijkse Mariabedevaart van de Horizon. Zoals gebruikelijk gingen we ook dit jaar naar Onze Lieve Vrouw in Handel.

De laatste 20 jaar is de belangstelling om samen naar Maria van Handel te gaan groter dan ooit. Omdat het met rollator en rolstoel te ver is om te lopen werden alle bedevaartgangers door vrijwilligers met auto thuis opgehaald en om 13.15 uur vertrokken we gezamenlijk vanaf het kerkplein in Heesch richting het zuiden. Onder een stralende zon genoten we onderweg van het mooie Brabantse landschap en zagen we hoe alles weer volop groeit en bloeit. Deze bedevaart is namelijk gecombineerd met een toeristische route op de heenweg.

In Handel aangekomen was het eerst even rollators en rolstoelen uit de auto”s laden en daarna konden we plaatsnemen in de kerk. Met een gezelschap van plm. 75 personen, waaronder enkele zeer goede voorzangers, werd het een mooie muzikale viering met de Handelse pastoor als voorganger. Ook de collecte tijdens de dienst werd door de Horizon verzorgd. Hier zal de pastoor wel blij mee zijn geweest, gezien zijn glimlach.

Na de viering was er nog gelegenheid voor het opsteken van een kaarsje of het inkopen van kaarsen voor thuisblijvers. Het beeld van Onze Lieve Vrouw staat tegenwoordig opgesteld in een zijbeuk van de kerk in een speciaal voor Maria gemaakte kapel van diepblauw en groen geglazuurde tegels. Door de honderden brandende kaarsjes was te merken dat veel bedevaartgangers de weg naar Handel weten te vinden om Maria te vereren.

Gezamenlijk zijn we daarna naar café Het Vossenhol gewandeld waar de koffie en de thee klaar stonden met daarbij een lekkere chocoladebol of een appeltaartpunt. Onder het genot hiervan was het gezellig napraten over allerlei zaken. Rond 17.00 uur keerden we weer huiswaarts. Het was weer een geslaagde Horizonbedevaart.