Afscheid voorzitter Jan van der Leest

Na 21 jaar voorzitterschap heeft Jan Van der Leest tijdens de jaarvergadering in september vorig jaar afscheid genomen als voorzitter. Gerrit-Jan Leeijen heeft de voorzittershamer toen van hem overgenomen. Met zo’n staat van dienst konden we zijn afscheid niet ongemerkt voorbij laten gaan. Echter konden we dat vanwege COVID niet meteen doen. Ruim een jaar heeft Jan moeten wachten op zijn verdiende afscheidsreceptie.
Op zaterdag 16 oktober was het dan zover. Jan werd thuis opgehaald met een auto die speciaal voor hem geregeld was. De autorit bracht hem, samen met zijn vrouw Christien, naar De Pas. Bij het zien van alle opgestelde tafel zei Jan: ‘Hoeveel mensen verwachten jullie wel niet?!’ We verwachtten er heel wat, want deze waardering kwam hem toe. En dat bleek, want veel genodigden namen de moeite om Jan te komen bedanken voor zijn jarenlange inzet als voorzitter.
Namens de gemeente was burgemeester Marieke Moorman aanwezig, die na een dankwoord van Gerrit-Jan Leeijen, het woord richtte tot Jan om hem te bedanken. Maar daarnaast feliciteerde ze de Horizon met het 45-jarig bestaan. Ook wenste ze onze nieuwe voorzitter veel succes.
Ook mevrouw Rieky Vermeulen vroeg het woord en dankte Jan namens vele vrijwilligers.
Zoals het een (oud-)voorzitter betaamd, nam ook Jan zelf de microfoon ter handen. Hij blikte terug op 21 jaar voorzitterschap. Hij bedankte in zijn speech alle vrijwilligers, de bestuursleden waarmee hij heeft samengewerkt. Ook had hij een speciaal dankwoord voor zijn vrouw Christien voor haar jarenlange steun.
We zijn blij dat we Jan als vrijwilliger binnen boord houden en hopen nog vele jaren van zijn inzet gebruik te mogen maken!